Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, este sceptic cu privire la faptul că statele care sunt în urmă cu implementarea proiectelor prin Planurile Naţionale de Redresare şi Rezilienţă ar putea beneficia de o prelungire a termenelor după 31 august 2026. ”Decât să aşteptăm minuni pentru ceea ce înseamnă Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, mai bine ne concentrăm eforturile să implementăm proiectele pentru că ştiţi vorba aceea românească: «ce-i în mână nu-i minciună”, afirmă ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Întrebat, joi, ce semnale a primit de la autorităţile de la Bruxelles cu privire la propunerea venită din partea Parlamentului European de prelungire cu 18 luni a termenului de implementare a Planurilor Naţionale de Redresare şi Rezilienţă, ministrul Marcel Boloş a răspuns că, informal, reacţia primită de la Comisia Europeană este că termenul iniţial trebuie respectat.
 
Evenimente
26 mai Energy Road - Energie la tine acasă
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României
”Comisia Europeană ne-a îndemnat să ne mobilizăm eforturile şi resursele pentru ca termenul de 31 august 2026 să fie respectat. De ce? Pentru că pentru a beneficia de împrumutul pe care îl avem alocat şi toate statele membre ale Uniunii Europene îl au alocat în vederea finanţării obiectivelor de investiţie, e nevoie de acordul fiecărui stat membru care trebuie obţinut prin Parlamente până la data de 31 decembrie 2026. Ne-au precizat informal că acest acord sută la sută este puţin probabil să îl obţinem într-o perioadă limitată de timp, dar şi procesul decizional anevoios de obţinere a acestor aprobări prin Parlamentele statelor membre ale Uniunii Europene şi eu cred că, decât să aşteptăm minuni pentru ceea ce înseamnă Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, mai bine ne concentrăm eforturile să implementăm proiectele pentru că, ştiţi vorba aceea românească, «ce-i în mână nu-i minciună» şi din acest punct de vedere cred că soluţia cea mai corectă pentru noi este implementarea proiectelor şi nicidecum mizarea pe prelungiri. De aceea, noi şi în cadrul procesului de renegociere am încercat să fim extrem de pragmatici pentru a nu ne fura propria căciulă şi a rămâne în final fără bani. Asta nu înseamnă că riscurile pe care le avem în implementarea proiectelor noi le putem garanta 100% că nu se vor întâmpla. Noi încercăm să le minimizăm”, a declarat Marcel Boloş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.