Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a afirmat vineri, întrebat despre reducerile de cheltuile impuse de Executiv, prin Ordonanţă, autorităţilor locale, că dacă îl întreabă dacă România poate să trăiască fără un bazin de înot, fără o sală de sport, o sală de cinematograf sau un sediu de primărie, în condiţiile în care prioritatea noastră sunt fondurile europene, răspunsul vine de la sine. ”Noi acum trebuie să ne concentrăm şi să nu constrângem fondurile europene şi investiţiile în fondurile europene să le blocăm, pentru că trebuie să facem plăţi aferente acestor categorii de investiţii”, a mai spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă mă întrebaţi dacă România poate să trăiască fără un bazin de înot, sau fără o sală de sport, sau fără o sală de cinematograf sau fără un sediu de primărie, în condiţiile în care prioritatea noastră sunt fondurile europene răspunsul cred că vine de la sine. Noi acum trebuie să ne concentrăm şi să nu constrângem fondurile europene şi investiţiile în fondurile europene să le blocăm, pentru că trebuie să facem plăţi aferente acestor categorii de investiţii”, a spus ministrul Finanţelor, întrebat despre măsurile de reducere a cheltuielilor din Ordonanţă care vizează autorităţile locale. 

”Deocamdată lăsăm fondurile europene şi Planul national de redresare şi rezilienţă, care este un plan de ţară al României, să înainteze şi le susţinem ca să poată fi implementate şi România să-şi atragă bani şi în cele  două luni de zile în care avem mecanismele de îngheţare a cheltuielilor cred că este de bun simţ pentru ţara noastră ca să avem cumva un control mai bun asupra acestor categorii de cheltuieli şi să facem loc investiţiilor europene, din datoria pe care o avem faţă de oameni ca România să meargă pe drumul modernizării, a completat ministrul. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.