Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a reacţionat după ce reprezentanta opoziţiei belaruse Maria Kolesnikova a fost arestată la frontiera Belarusului cu Ucraina de către ofiţeri belaruşi. Acesta a spus că este indignat de faptul că este continuată politica de hărţuire şi arestare a liderilor opoziţiei de acolo şi a adăugat că astfel de acţiuni trebuie să stopate, iar drepturile fundamentale trebuie respectate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sunt indignat că este continuată politica de hărţuire şi arestare a membrilor opoziţiei din Belarus. Este nevoie să fie respectate pe deplin drepturile fundamentale, să fie oprite astfel de intimidări şi să înceapă un dialog politic”, a scris Bogdan Aurescu marţi pe Twitter.

Reprezentanta opoziţiei belaruse Maria Kolesnikova a fost arestată la frontiera Belarusului cu Ucraina de către ofiţeri belaruşi, au declarat marţi grănicerii ucrainenei, precizând că alţi doi opozanţi au părăsit Belarusul pentru AFP.

„Kolesnikova este reţinută, în prezent”, a declarat un purtător de cuvânt al grănicerilor, Anton Bicikovski despre opozantă, ultima dintre cele trei femei care au făcut campanie împotriva lui Aleksandr Lukaşenko care se mai afla în Belarus.

Celelalte două reprezentante ale opoziţiei belaruse, Svetlana Tihanovskaia şi Veronica Ţepkalo s-au exilat.

„O procedură este în curs în vederea evaluării situaţiei din punct de vedere juridic”, a precizat Bicikovski, fără să facă alte precizări.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.