Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut, joi, o convorbire telefonică cu viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu. Cei doi miniştri de externe au convenit menţinerea unui dialog apropiat şi a unei coordonări strânse în contextul evoluţiilor rapide şi impredictibile legate de agresiunea militară rusă împotriva Ucrainei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de MAE, ministrul Bogdan Aurescu a discutat cu omologul din Republica Moldova.  

”Cei doi miniştri au avut un schimb substanţial de opinii cu privire la situaţia de securitate din Ucraina, precum şi la efectele acesteia asupra Republicii Moldova. Ministrul Bogdan Aurescu a condamnat ferm agresiunea Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, care reprezintă o violare gravă a dreptului internaţional şi a angajamentelor internaţionale asumate de Federaţia Rusă. În context, a reiterat sprijinul României pentru suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei, în frontierele sale recunoscute internaţional”, a mai transmis MAE.  

Sursa citată a precizat că şeful diplomaţiei române a reconfirmat ”sprijinul solid, deplin şi concret al României pentru Republica Moldova, în plan bilateral, dar şi la nivelul Uniunii Europene, precum şi pentru suveranitatea şi integritatea sa teritorială în actualul context regional dificil”.  

”Nu în ultimul rând, cei doi miniştri de externe au convenit menţinerea unui dialog apropiat şi a unei coordonări strânse în contextul evoluţiilor rapide şi impredictibile legate de agresiunea militară rusă împotriva Ucrainei şi al implicaţiilor regionale ale acesteia”, a mai transmis MAE.  

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.