Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a anunţat rezultatele Conferinţei internaţionale de sprijin pentru Republica Moldova şi anume 659,5 milioane euro împrumuturi, sprijin bugetar şi asistenţă financiară, precum şi angajamente de reloxare a 12.000 de refugiaţi din Ucraina în Republica Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Rezultatele Conferinţei Internaţionale de sprijin pt. R.Moldova ,pe care am coprezidat-o azi, la Berlin: 659,5 mil. euro împrumuturi, sprijin bugetar&asistenţă financiară; angajamente de relocare a 12.000 de refugiaţi ucraineni din Republica Moldova;71,3 mil. euro pentru ajutor umanitar”, a scris Bogdan Aurescu, marţi pe Twitter.

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a deschis, marţi la Berlin, alături de Annalena Baerbock, ministrul de Externe al Germaniei - ţară care deţine Preşedinţia G7, şi de Jean-Yves Le Drian, ministrul de Externe al Franţei - stat care asigură Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, Conferinţa internaţională de sprijin pentru Republica Moldova (Moldova Support Conference).

Iniţiativa României, Germaniei şi Franţei urmăreşte generarea de asistenţă imediată politică, financiară şi materială, precum şi expertiză pentru procesul de reformă democratică, din partea instituţiilor şi statelor membre ale Uniunii Europene, a ţărilor G7, a instituţiilor financiare şi organizaţiilor internaţionale, precum şi a altor parteneri de dezvoltare, arată un comunicat de presă al MAE.

Evenimentul a beneficiat de participarea prim-ministrului Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, precum şi a ministrului Afacerilor Externe şi integrării europene de la Chişinău, Nicolae Popescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.