Senatorul Florian Bodog (PSD) a declarat luni, în emisiunea Proiect de Ţară: România, de la Prima News, despre intenţia PSD de a taxa introducerea de case de marcat selfpay din marile magazine, care a dus la concedierea carierilor, că în alte ţări europene, în momentul în care s-a renunţat la casieri, în Belgia s-a supraimpozitat pentru fiecare poziţie desfiinţată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am luat şi noi la cunoştinţă de ceea ce se întâmplă, în momentul în care scoţi un anumit personal din magazine şi îl pui pe consummator să presteze un anumit serviciu în mod normal ar trebui ca aceste lucru să se reflecte în preţul pe care consumatorul îl plăteşte, adică să aibă o reducere”, a spus Florian Bodog, despre intenţia PSD de a taxa introducerea de case de marcat selfpay în marile magazine şi eliminarea casierilor persoane.

Bodog a arătat: ”Pe de altă parte ştim că s-a întâmplat în alte ţări europene, în momentul în care s-a renunţat la casieri, în Belgia s-a supraimpozitat pentru fiecare poziţie desfiinţată. Sunt mijloace prin care se poate amenda un astfel de comportamente, consider că nu este un comportament normal nici faţă de consumatori nici faţă de persoanele care îşi pierd locurile de muncă”.

Senatorul PSD a precizat că ”în momentul în care impui o taxă unui comerciant cu siguranţă îşi va revizui politica în privinţa personalului angajat”. 

”Noi ne gândim în primul rând la personalul care şi-ar pierde locul de muncă şi la comoditatea pe care o aveai mergând la scanat la casierie şi nu făcând tu acest lucru”, a spus Bodog. 

 

PSD ia în calcul să fie taxate casele de marcat de tip Selfpay, fără casieri, din supermarketuri, care ar putea plăti taxe aferente unui salariu minim, o discuţie urmând să aibă loc în şedinţa coaliţiei de marţi, au declarat surse social-democrate pentru News.ro.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.