Ministrul de Interne, Lucian Bode, afirmă că la reuniunea secţiunii afaceri interne a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne s-a discutat despre extinderea Spaţiului Schengen, reiterând că îşi doreşte o decizie favorabilă privind aderarea României până la finalul acestui an. ”Sunt încrezător că raportul elaborat în urma exerciţiului voluntar de evaluare Schengen care s-a derulat recent va fi unul pozitiv. România îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi stat membru Schengen cu drepturi depline, iar situaţia actuală în care ne aflăm este nedreaptă şi trebuie să înceteze cât mai curând”, susţine el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am participat astăzi la Luxemburg la secţiunea afaceri interne a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, organizat de Preşedinţia cehă a Consiliului UE. A fost o reuniune foarte importantă pentru România, deoarece agenda a inclus subiecte precum extinderea spaţiului Schengen, gestionarea integrată a frontierelor europene, implementarea interoperabilităţii, agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, azilul şi migraţia”, a arătat Lucian Bode, vineri, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că a avut întrevederi cu Eric Van Der Burg, ministrul pentru migraţie din Olanda, şi cu Nancy Faeser, ministrul federal de interne din Germania.

”Cu ocazia acestor întrevederi, le-am prezentat omologilor mei modul în care s-a desfăşurat exerciţiul voluntar de evaluare Schengen în România şi le-am transmis disponibilitatea de a continua dialogul şi cooperarea în privinţa implementării acquis-ul Schengen de către România. Îmi doresc să avem o decizie favorabilă privind aderarea României la spaţiul Schengen până la finalul acestui an şi sunt încrezător că raportul elaborat în urma exerciţiului voluntar de evaluare Schengen care s-a derulat recent va fi unul pozitiv. România îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi stat membru Schengen cu drepturi depline, iar situaţia actuală în care ne aflăm este nedreaptă şi trebuie să înceteze cât mai curând”, a subliniat Bode.

El a menţionat că, în cadrul prânzului de lucru, s-a discutat pe tema migraţiei în regiunea Balcanilor de Vest şi a prezentat evoluţiile recente şi demersurile României pentru gestionarea fenomenului pe ruta Balcanilor de Vest, evidenţiind importanţa eforturilor diplomatice de abordare a partenerilor terţi ca primă reacţie în gestionarea migraţiei ilegale.

”Nu în ultimul rând, în ceea ce priveşte agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, am prezentat efortul considerabil al autorităţilor române pentru gestionarea corespunzătoare a situaţiei atât la frontiera externă, cât şi în interiorul ţării. De asemenea, am evidenţiat importanţa consolidării schimbului de informaţii între toţi actorii implicaţi în scopul anticipării, prevenirii şi combaterii oricăror riscuri la adresa securităţii UE”, a conchis ministrul de Interne.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.