Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, anunţă că ancheta de la Sibiu, unde 25 de poliţişti de la Rutieră sunt anchetaţi pentru corupţie, a fost declanşată de către Serviciul anticorupţie din minister. Ministrul afirmă că situaţia şi ancheta reprezintă "intenţia" Ministerului "de a curăţa pădurea de uscături".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Lucian Bode a declarat că Ministerul de Interne, prin Direcţia Generală Anticorupţie, a demarat ancheta de la Sibiu, unde 25 de poliţişti rutieri sunt suspecţi într-un dosar de corupţie. 
 
"Noi, MAI, ne facem curăţenie în propria ogradă. Am spus de la început că sistemul imunitar al MAI trebuie să fie unul funcţional, ceea ce se vede astăzi (..) că s-a realizat la Sibiu cu cele 17 mandate de percheziţie, 33 de mandate de aducere pentru cei 25 de poliţişti nu este altceva decât intenţia noastră de a curăţa pădurea de uscături. Suntem 129.000i de angajaţi în toate structurile MAI, sunt aproximativ 49.000 de poliţişti şi evident că sunt şi astfel de situaţii şi aşa cum am procedat la Secţia 16, unde tot la solicitarea noastră s-a demarat procedura (...) la fel cum s-a întâmplat la Suceava, celebrul caz de corupţie de la Serviciul de permise, la fel şi aici, acest caz a fost documentat foarte mult timp şi sigur, rămânând la prezumţia de nevinovăţie, astăzi au fost aduşi în faţa instanţei. Nu tolerăm nicio abatere de la regulamentul Poliţiei Române. Dacă noi nu suntem un exemplu în societate şi vrem în permanenţă să transmitem siguranţă şi încredere va fi greu să demonstrăm acest lucru când avem astfel de elemente”, a afirmat Lucian Bode, miercuri seară, la Antena 3.
 
Conform acestuia, prin astfel de acţiuni, "curăţând sistemul de la bază la vârf, Poliţia Română va avea, în final de câştigat".
 
Un număr de 17 percheziţii au loc miercuri într-un dosar de corupţie în care sunt vizaţi 25 de agenţi de poliţie din IPJ Sibiu. Aceştia ar fi primit mită, mascată sub forma unor sponsorizări pentru echipa de fotbal a Poliţiei. Procurorii vorbesc despre 115 acte de luare de mită şi peste 100 de persoane care ar fi oferit. 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.