Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat, marţi, la videoconferinţa cu prefecţii, că, din 15 iulie, s-au înregistrat efecte ale furtunilor în 80 de localităţi din 20 de judeţe, apa fiind scoasă din peste 190 de case. 81 de persoane din judeţele Alba şi Prahova au fost evacuate şi s-au înregistrat două decese, unul în Satu Mare şi unul în Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am asistat în ultimele zile la o intensificare şi extindere a fenomenelor meteo extreme, provocate de ploile abundente, care a afectat mai bine de jumătate din ţară, vorbim de 30 de judeţe, acestea aflându-se sub avertizări (...) Dinamica fenomenelor este în continuă evluţie şi reclamă reacţii rapide, eficiente, resurse corect dimensinate şi o mobilizare exemplară”, a declarat Lucian Bode, la videoconferinţa cu prefecţii.

Acesta a afirmat că ”protejarea vieţii oamenilor şi a bunurilor acestora reprezintă prioritatea noastră în astfel de situaţii”.

”Vă cer să fiţi implicaţi total în gestionarea situaţiei (...) având în vedere că pericolul nu a trecut. Avem pentru următoarele 24 de ore averizări de vreme severă”, a mai declarat Bode.

Acsta a cerut prefecţilor să ia toate măsurile pentru a asigura spaţii de cazare în eventualitatea în care se vor impune evacuări de persoane.

”Solidaitatea în aceste clipe este o datorie faţă de toţi care au avut de suferit”, a mai airmat Bode.
 

Acesta anunţă că, din 15 iulie, ora 07.00 până în  20 iulie, ora 16.00, s-au înregistrat efecte ale vremii îm 80 de localităţi din 20 de judeţeţe.

S-a intervenit pentru evacuarea apei din 192 de case.

”În acest moment suntevacuate 81 de persoane din localitatea Roşia Montană din Alba şi din localitatea Breaza, Prahova. Din păcate am avut şi 2 decese, în Satu Mare şi în Iaşi”, a mai anunţat Bode.

Potrivit acestuia, la momentul acesta sunt intervenţii în desfăşurare în mai multe judeţe, traficul este oprit pe un drum judeţea şi restricţionat pe 2 drumuri naţionale în judeţul Alba.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.