Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Emil Boc, a afirmat, luni, că ultima reformă administrativă în ţara noastră a avut loc în anul 1968, atunci când Italia câştigase ultimul titlul european la fotbal şi consideră că poate vine o nouă reformă administrativă având în vedere că Italia a câştigat un nou titlu după 53 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Emil Boc a declarat, luni, la începutul şedinţei Asociaţiei Municipiilor din România, că pe ordinea de zi a acestei întâlniri se află un proiect de facilitare a unificării administrative a una sau două localităţi cu municipiul.

“Avem pe ordinea de zi un proiect de rezoluţie prin care dorim să ne adresăm Guvernului României şi tuturor partidelor politice parlamentare pentru a susţine un proiect de lege în Parlament pentru a facilita unificarea administrativ voluntară a municipiilor, una sau mai multe unităţi administrativ-teritoriale limitrofe. Cu alte cuvinte, până când se realizează reforma administrativ-teritorială a ţării noi nu putem rămâne pe loc. Suntem de 53 de ani, ca Italia de când a câştigat Campionatul European, poate vine şi reforma administrativă cu ocazia asta. Şi Italia după 53 de ani a câştigat un noi titlu. În 68 este ultima reformă administrativ-teritorială”, a afirmat Boc.

El a precizat că există în Buzău pe data de 26 septembrie un referendum care poate constitui un exemplu pozitiv pentru începutul reformei administrative în România.

“Până când se face această reformă administrativ-teritorială dorim şi evident modificarea Constituţiei în consecinţă, dorim să vă propunem spre analiză şi Guvernului, pornind de la exemplul în derulare al municipiului Buzău (...)  există un referendum în Buzău în 26 septembrie care poate constitui un precedent pozitiv pentru începutul reformei administrativ teritoriale în România. În esenţă, acest proiect de rezoluţie propune ca în cazul unificării voluntare a unei unităţi administrativ-teritoriale cu municipiul reşedinţă de judeţ în vederea realizării zonei metropolitane, să se acorde facilităţi administrative, prin Codul Administrativ, astfel încât acest proces să fie încurajat şi nu descurajat”, a mai declarat Boc

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.