Fostul premier PDL Emil Boc a declarat, miercuri, după audierea în Comisia de anchetă privind prezidenţialele, că alegerile din 2009 nu au fost fraudate şi nici nu avea cum să se întâmple acest lucru, adăugând că, deşi nu ştie detalii despre întâlnirea de la Gabriel Oprea, aceasta nu putea "fizic" influenţa rezultatul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Alegerile din 2009 nu au fost fraudate şi nici nu aveau cum să fie fraudate. Gândiţi-vă că în fiecare secţie din cele 21.000 existau 6 reprezentanţi de la partide care erau împotriva PDL şi unul de la PDL. Toţi aceştia au vegheat zi şi pe parcursul nopţii procesul electoral. Toate aceste procese verbale au fost semnate de cei 7. Credeţi că în cele 21.000 de secţii ar fi acoperit candidaţii care erau împotriva PDL o eventuală tentativă de fraudă în favoarea candidatului PDL? Exclus. Nu era posibil", a spus fostul premier.

El a afirmat că nu ştia despre întâlnirea din seara alegerilor de acasă de la Gabriel Oprea, dar este convins că ea nu putea influenţa rezultatul scrutinului.

"Cu siguranţă ea nu putea modifica rezultatul votului. Nu avea cum fizic. Cum să modifici rezultatele de pe procesele verbale semnate de 7 reprezentanţi ai partidelor?", a spus Emil Boc,

Fostul lider PDL nu a vrut să comenteze însă dacă o astfel de întâlnire era imorală în acel moment, spunând doar că nu era ilegală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.