Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În tema depolitizării administraţiei, am spus că evaluarea a durat prea mult. Aşa aş vrea să fiu înţeles. Şi dacă mă aude domnul Cioloş, îi spun şi între patru ochi. Faţă de cum am discutat atunci, când ţi-am cerut un singur lucru ţie, dumitale, premier desemnat, lucrurile nu au mers în ritmul care trebuia”, a spus Blaga. 

El a făcut referirea în contextul soluţiilor pentru rezolvarea situaţiei financiare a SRTv. Blaga a precizat că şi de la Guvern sunt aşteptate soluţii când toate instituţiile implicate în rezolvarea situaţiei Televiziunii publice se va aşeza la masa negocerilor. 

Guvernul ar putea aproba, în şedinţa de joi, noi demiteri şi numiri de prefecţi şi subprefecţi.

Guvernul a înlocuit pe 2 martie încă patru prefecţi, în judeţele Bacău, Constanţa, Neamţ şi Sălaj, fiind schimbaţi şi doi subprefecţi, în Botoşani şi Bucureşti. Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, a precizat că evaluarea prefecţilor nu este încheiată astfel că noi decizii de schimbare sunt aşteptate pentru perioada următoare.

În urmă cu trei săptămâni, Executivul a schimbat alţi 9 prefecţi şi a numit un nou prefect şi în judeţul Iaşi, pe un post vacant.

După schimbarea celor 9 prefecţi, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că această schimbare ar putea crea Executivului Cioloş "nişte probleme", urmare a informaţiilor care relevă că o parte dintre aceştia ar fi fost membri ai PNL.

La rândul său, copreşedintele ALDE Daniel Constantin a anunţat că formaţiunea a solicitat, printr-o adresă transmisă conducerii Camerei Deputaţilor, ca premierul Dacian Cioloş să prezinte în Parlament criteriile care au dus la numirea noilor prefecţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.