Copreşedintele PNL Vasile Blaga a fost întrebat, miercuri, dacă prim-vicepreşedintele partidului, Cătălin Predoiu,rămâne propunerea PNL pentru postul de premier, el spunând că garantează că Predoiu va câştiga Primăria Capitalei şi va rămâne primarul general.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă Predoiu va mai rămâne propunerea de premier din partea PNL, Blaga a spus: ”Eu garantez că domnul Predoiu va câştiga Primăria Generală a Capitalei şi va rămâne primarul general al Capitalei”. 

Blaga nu a dorit să comenteze un scenariu negativ. ”Domnul Predoiu va fi primarul general al Capitalei”, a reiterat copreşedintele PNL.

Alina Gorghiu a intervenit, la rândul ei: ”Va fi primarul Capitalei şi, în mod clar, fiind primarul Capitalei, bazându-se pe votul bucureştenilor, nu va mai putea fi premier”. 

Întrebată dacă ea şi-ar asuma funcţia de premier, a menţionat că partidul are resurse, în interior, pentru orice funcţie. ”Sunt  convinsă că, atunci când PNL va avea acel mandat de parlamentar în plus, atunci veţi vedea şi propunerea (pentru funcţia de premier - n.r.)”, a spus Gorghiu.

La întrebarea dacă, în urma retragerii lui Marian Munteanu, Cătălin Predoiu va fi ultimul candidat al PNL la Primăria Capitalei, Vasile Blaga a răspuns: ”Înţeleg răutatea întrebării dumneavoastră şi vreau să vă spun că, sigur, nu suntem în cea mai fericită situaţie, aţi văzut parcursul evenimentelor, nu am dorit să avem problema pe care am avut-o cu domnul Orban”.

Marian Munteanu a anunţat, miercuri, că renunţă la intenţia de a candida pentru Primăria Generală din partea PNL invocând lipsa unei echipe de candidaţi la primăriile de sector care să-l susţină fără rezerve şi acuzaţiile la adresa sa, pe care le consideră fără temei.

Marian Munteanu a făcut anunţul retragerii în cadrul unei conferinţe de presă, în care a afirmat din nou că acuzele ce i s-au adus sunt nedrepte.

În al doilea rând, Munteanu a invocat şi lipsa susţinerii din partea unor candidaţi la primăriile de sector şi a unor lideri din partid care au dat crezare acuzaţiilor sau care s-au demoralizat.

"Din nefericire, această campanie nu a fost întâmpinată de toată lumea aşa cum ar fi trebuit - unii s-au demobilizat, alţii au dat credit unor acuzaţii, s-a ajuns ca primari candidaţi să se desolidarizeze de campania mea (...) În momentul în care această echipă este pusă în primejdie, este datoria mea să acţionez astfel încât sa nu contribui la adâncirea unor disensiuni", a mai spus Marian Munteanu, care le-a mulţumit membrilor PNL care nu s-au lăsat influenţaţi.

El a arătat că risca să candideze fără a avea o echipă unită în spatele candidaturii sale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.