Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis marţi ca în 27 martie Parlamentul să se reunească în şedinţă solemnă pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şedinţa solemnă va avea loc pe data de 27 martie, la ora 10.00.

"Am aprobat memorandumul referitor la desfăşurarea şedinţei solemne a celor două Camere din ziua de 27 martie, care va marca 100 de ani de la alipirea Basarabiei de România", a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu la finalul şedinţei BPN.

În cadrul şedinţei solemne va fi dezbătută şi adoptată o "Declaraţie solemnă pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Ţara Mamă, România, la 27 martie 1918”, prin care "se va reflecta unitatea poporului şi a limbii române, rolul avut de înaintaşii politici şi drumul care trebuie urmat de oamenii politici de astăzi, precum şi dorinţa comună de a continua procesul de modernizare şi integrare instituţională în UE".

De asemenea, vor adresa alocuţiuni preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, reprezentanţii grupurilor parlamentare, precum şi invitaţii de onoare, se arată în memorandumul de organizare a şedinţei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.