Traian Băsescu a declarat că îl deranjează că PNL minte la fel ca PSD când vine vorba de pensii. PSD se lăuda că va da creştere de 40% la pensii şi nu aveau banii necesari pentru asta, iar PNL nu a dat indexarea de la 1 ianuarie şi acum vin şi spun că au mărit punctul de pensie cu 14%. Fostul preşedinte a adăugat că liberalii au furat fiecare pensionar cu 904 lei, iar mărirea reală este de doar 3.5%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ce mă supără pe mine? Că mint la fel ca şi PSD. PSD spunea că dă 40% la pensii şi nu aveau cum s-o facă nici înainte de pandemie, dar într-o perioadă ca aceasta. Ca şi PSD, nu au dat indexările la 1 ianuarie şi vin acum şi spun -v-am dat o creştere a punctului de pensie cu 14%. În acest an, ei au furat fiecare pensionar cu 904 lei. Dacă veneau cu indexarea de la 1 ianuarie până la 1 septembrie şi veneau cu 14% acum erau corecţi. Mărirea reală e de 3,5%”, a afirmat Traian Băsescu, duminică seară la România Tv.

Ministrul de Finanţe Florin Cîţu a anunţat că la rectificarea bugetară a fost inclusă majorarea punctului de pensie, de la 1 septembrie, de la 1.265 lei la 1.442 de lei şi creşterea pensiei minime de la 704 lei la 800 lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.