Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, joi, la B1 TV, că este nevoie de modificarea Codului Penal pentru redefinirea traficului de influenţă a abuzului de serviciu, însă Parlamentul nu îndrăzneşte să o facă deoarece politicienii se simt vulnerabili din cauza modului în care şi-au finanţat până acum campaniile electorale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Traian Băsescu a afirmat că pe vremea când era preşedintele ţării a spus de multe ori că ”vulnerabilitatea politicului” este modul în care s-au finanţat campaniile.

”Asta este şi vulnerabilitatea Parlamentului. Au peste 40 de articole din Codul Penal care trebuiesc modificate, urmare a deciziilor Curţii Constituţionale. Nu îndrăznesc să se atingă de Codul Penal. (...) N-au curaj să clarifice abuzul în serviciu şi traficul de influenţă. Este clar că-s prost definite în Codul Penal. N-au curaj s-o facă pentru că toţi se gândesc la cum şi-au finanţat campaniile”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu.

El a precizat că oamenii de afaceri ”se înghesuie” să finanţeze campaniile electorale şi că i se par ”dubioase” afirmaţiile că au fost oameni politici care au şantajat oamenii de afaceri.

Băsescu a adăugat că în următoarele zile va veni cu probe care să arate că toate partidele politice primeau din China diverse obiecte vestimentare care erau folosite ulterior în campania electorală.

”O să vă fac proba în zilele următoare. Am nişte documente vamale din 2009 pe care le-am primit zilele trecute din care se vede că în acelaşi container din China în care erau geci galbene veneau şi geci roşii, deci PNL şi PSD. Acelaşi container în care erau geci portocalii şi geci roşii, alt container în care erau geci portocalii şi geci galbene. Deci cei care se dau fete mari astăzi, mâine le arăt documente vamale în care le arăt unde se duceau containerele direct şi se împărţeau acolo: astea-s ale mele, astea-s ale tale”, a arăta Traian Băsescu, precizând totodată că a-i face vinovaţi numai pe câţiva este ”o mizerie”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.