Liderul Mişcării Populare, Traian Băsescu, a declarat, joi, la România TV, că europarlamentarul Monica Macovei "a rămas un procuror comunist", după ce fostul ministru al Justiţiei a declarat că drepturile omului nu pot fi exercitate pe deplin într-o ţară ca România, cu criminalitate ridicată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dacă asta este declaraţia Monicăi Macovei, europarlamentar al unei ţări membre UE şi NATO, care pune sub semnul întrebării obligativitatea respectării drepturilor omului, această doamnă a rămas procuror comunist. (...) Asta e valoarea ei în momentul de faţă", a spus Traian Băsescu, solicitat să comenteze afirmaţiile fostului ministru al Justiţiei, care a spus că .drepturile omului nu pot fi "exercitate pe deplin" în România.

Monica Macovei susţine că dosarele în care probele esenţiale sunt bazate pe interceptări sunt vulnerabile, în urma deciziei Curţii Constituţionale de declarare ca neconstituţional a articolului din Codul de procedură penală în baza căruia se făceau interceptări de către SRI în cercetări penale.

„Aştept ca rezultatele acestor analize să fie comunicate public pentru a vedea cât de afectată este lupta anticorupţie şi împotriva criminalităţii organizate de decizia Curţii Constituţionale. Trebuie să găsim un echilibru între respectarea drepturilor omului şi reducerea criminalităţii. Într-o ţară în care criminalitatea este ridicată, drepturile omului nu pot fi exercitate pe deplin. Trecerea de la o anumită regulă de procedură la alta nu se face în mod retroactiv. Trecerea de la o anumită regulă de procedură la alta nu se poate face peste noapte şi cu efecte dramatice pentru lupta împotriva criminalităţii. Este imposibil să faci să funcţioneze o instituţie nouă în 24 de ore şi, de aceea, o măsură tranzitorie era de aşteptat să fie indicată de CCR” mai spune Monica Macovei, într-un comunicat de presă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.