Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că nu a primit nicio informare de la SRI legată de falsificarea de către Hexi Pharma a substanţelor de dezinfecţie, precizând totodată că a primit înştiinţări, dar despre alte probleme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu cred că SRI a făcut o greşeală (...) mizând că poate n-am suficientă memorie”, a declarat la România TV, marţi seară, Traian Băsescu referitor la declaraţiile SRI că beneficiarii legali ai informărilor ”pe această problematică” sunt preşedinţii de Consilii Judeţene, prefecţii, miniştrii, primul-ministru, Preşedintele României, toţi aceştia primind informări constante, fiecare, potrivit atribuţiilor lor, despre disfuncţionalităţile din sistemul public de sănătate din România. În ultimii cinci ani, SRI a trimis circa 100 de informări, inclusiv pe chestiuni legate de fenomenul infecţiilor nosocomiale intraspitaliceşti, anunţa SRI.

”O spun public, în mod categoric, nu am primit nicio informare legată de falsificarea de către firma Hexi Pharma a substanţelor de dezinfecţie”, a subliniat fostul preşedinte.

Băsescu a adăugat că a primit informaţii de la SRI, dar pe alte teme.

”În schimb, unde are dreptate SRI, are dreptate că a trimis informări. (...) Îmi aduc aminte că am avut informări de insuficienţa personalului medical, de informări legate de reţele care emiteau reţete false, de medici care nu respectau regulile de achiziţii materiale pentru spitale. Am avut informări legate de Casa Naţională de Sănătate cu privire la cartelele de sănătate, la funcţionarea sistemului IT, la pregătirea sistemului pentru emiterea reţetelor electornice”, a mai spus Băsescu.

Serviciul Român de Informaţii (SRI) a ştiut despre loturile Hexi Pharma cu probleme şi despre licitaţiile trucate în favoarea liderului modial Anios, scriu, luni, jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor, citând un medic epidemiolog care vrea să îşi păstreze anonimatul şi care susţine că, timp de opt ani, a informat SRI despre calitatea necorespunzătoare a unor dezinfectanţi folosiţi în spitale şi despre “cum se multiplică bacteriile”. Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, a declarat, pentru GSP, că SRI a informat decidenţii legali despre problema infecţiilor nosocomiale şi despre calitatea necorespunzătoare a unor dezinfectanţi utilizaţi în spitale din ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.