Liderul PMP Traian Băsescu afirmă că noul Guvern care va fi instalat va trebui să abandoneze programul de guvernare al lui Liviu Dragnea, pentru că acesta "blochează" dezvoltarea României, şi propune cinci măsuri alternative, printre care folosirea fondurilor externe şi pregătirea aderării la zona euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Programul de guvernare al lui Liviu Dragnea trebuie abandonat, pentru că pur şi simplu blochează dezvoltarea României, prin sacrificarea pe termen scurt şi mediu a investiţiilor. Este un program pe care nici Dragnea nu-l înţelege în efectele lui profunde, program care înseamnă sacrificarea dezvoltării ţării. Dragnea îl recită ca un papagal, bucuros că Vîlcov i-a pus la dispoziţie nişte planşe viu colorate cu care să meargă la televizor", scrie Băsescu, pe Facebook.

El susţine că noul Guvern trebuie să-şi asume un program "simplu", cu cinci obiective prioritare, care pot face ca România să profite de ciclul economic favorabil la nivel european.

Băsescu face referire la utilizarea accelerată a fondurilor destinate dezvoltării de la UE, BEI, BERD şi BIRD, în total cca. 30 miliarde euro, consolidarea îndeplinirii Criteriilor de la Mastricht în vederea accelerării proceselor de aderare la moneda euro, revizuirea Codurilor penale pendru aducerea acestora la "normele de constituţionaliatate în baza deciziilor CCR" şi elaborarea unei noi legi a executării pedepselor, care să stimuleze reintegrarea în societate a celor condamnaţi penal, alături de Legea răspunderii magistraţilor, asigurarea vaccinurilor şi a medicamentelor oncologice şi îngheţarea Codului Fiscal în forma actuală, până în anul 2020, pentru a garanta stabilitate mediului de afaceri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.