Fostul şef al statului Traian Băsescu scrie, pe Facebook, despre criza din PSD, subliniind că nicăieri în Constituţie, în relaţia dintre premier şi un membru al Guvernului, nu este implicat CEx, nici ”baronii sau dady” şi că doar PCR era deasupra instituţiilor statului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Într-un context european important, de care România ar putea profita, Dragnea şi Tudose «se joacă de-a doamna Carmen Dan».
Aici nu contează cine are dreptate. Contează doar ce spune Constituţia, care, în disputa dintre un membru al guvernului şi premier îi dă întotdeauna dreptate primului-ministru, care are instrumentul propunerii de revocare a ministrului, adresată Preşedintelui României”, precizează Traian Băsescu.

El menţionează că ministrul nu poate cere revocarea premierului şi doar aşa poate funcţiona Guvernul.

”Nicăieri în Constituţie nu este implicat CEx-ul, baronii sau DADY. Doar PCR era deasupra instituţiilor statului. Vă mai amintiţi?”, încheie Băsescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.