Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că, menţinând sistemul special de pensii, proiectul noii legi a pensiilor menţine furtul din banii publici în favoarea unor categorii bine selectate, „alese să susţină prin vot perpetuarea la putere a PSD”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Traian Băsescu aminteşte, într-o postare pe Facebook, că, de mai bine de un an, în spaţiul public se fac dezbateri lungi legate de noua lege a pensiilor, ceea ce un lucru foarte bun.

”Totuşi, în aceste dezbateri inundate de cuvântul «echitate», de puţine ori se vorbeşte despre pensiile speciale. Aşa cum declară Doamna ministru Lia Olguţa Vasilescu, noua lege are ca principal obiectiv restabilirea echităţii în sistemul de pensii de stat. De acord, dar... Este greu de acceptat expresia «echitate» când principiul contributivităţii nu funcţionează pentru toţi pensionarii, menţinându-se pensiile speciale. Din păcate, menţinând sistemul special de pensii, proiectul noii legi menţine furtul din banii publici în favoarea unor categorii bine selectate, alese să susţină prin vot perpetuarea la putere a PSD-ului”, susţine fostul şef al statului.

El precizează că este de acord că unele meserii au un nivel ridicat de privaţiuni, dar pentru asta salariaţii sunt răsplătiţi cu stagii complete de cotizare reduse, putându-se pensiona la vârste de 40-50 de ani, şi nu la 65 de ani.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.