Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a anunţat, luni, la Palatul Cotroceni, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că formaţiunea îl propune premier pe europarlamentarul Siegfried Mureşan, pentru că este un politician tânăr, dar experimentat, care face parte din "generaţia" lui Emmanuel Macron şi Justin Trudeau.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Îl comparăm cu propunerea pe care a făcut-o Alianţa PSD-ALDE. (...) Este parte a grupului PPE, fiind membru PMP, este purtător de cuvânt al PPE, este vicepreşedinte al Comisiei de buget, este membru la Comisia parlamentară de cooperare UE-Republica Moldova. (...) Eu cred că propunerea noastră reprezintă generaţia Macron, dar şi generaţia Trudeau, din Canada", a spus Băsescu, după consultări.

El a afirmat că Siegfried Mureşan este un politician de succes, experimentat şi care corespunde aşteptărilor cetăţenilor.

"Cred că am făcut o propunere care să corespundă nu numai portretului robot al lui Dragnea şi Iohannis, propunerea noastră corespunde portretului robot al oricărui cetăţean român", a afirmat Băsescu.

Liderul PMP a spus că există premisele unei majorităţi care se poate forma cu ajutorul PNL, UDMR şi USR, dacă ele ar accepta să colaboreze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.