Fostul preşedinte Traian Băsescu a anunţat, vineri seară, că renunţă la candidatura la Primăria Capitalei, deşi îşi dorea, iar candidatul PMP este Robert Turcescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul preşedinte a anunţat că, în condiţiile în care în urmă cu două zile a fost pus sub acuzare pentru spălare de bani, a decis să renunţe la candidatura la Primăria Capitalei, deşi şi-ar fi dorit acest lucru.

El a spus că renunţă la candidatură pentru că nu vrea să anuleze un mandat de 10 ani.

"Am intenţionat să candidez pentru funcţia de primar general lal Capitalei. Din păcate, zilele trecute, înainte de începerea campaniei, am primit o înştiinţare de la Parchetul General că sunt suspect pentru spălare de bani. Acest lucru mă obligă sau m-a obligat să renunţ la candidatură pentru că o eventuală candidatură în condiţiile în care sunt considerat suspect de Parchetul General ar fi negat toţi cei zece ani din mandatul meu de preşedinte şi ţin la ei. Am pledat pentru oameni curaţi în politică, pentru oameni fără suspiciuni legate de acţiuni penale împotriva lor şi acest lucru m-a obligat la a nu candida la funcţia de primar gen al Capitalei", a declarat Traian Băsescu.

Băsescu a mai afirmat că şi-ar fi dorit să candideze pentru că ar fi vrut să continue proiectele începute în perioada în care a fost primar general al capitalei, dar şi pentru a ajuta PMP.

Traian Băsescu a anunţat, apoi, că jurnalistul Robert Turcescu este candidatul Partidului Mişcarea Populară la Primăria Capitalei.

Băsescu: Intenţionam să candidez la Primăria Capitalei, dar renunţ la candidatură. Candidatul PMP este Robert Turcescu (FOTO: Valentina Postelnicu / News.ro)
Băsescu: Intenţionam să candidez la Primăria Capitalei, dar renunţ la candidatură. Candidatul PMP este Robert Turcescu (FOTO: Valentina Postelnicu / News.ro)

Traian Băsescu a fost pus sub acuzare miercuri, pentru spălare de bani, într-un dosar de la Parchetul instanţei supreme privind un teren din cartierul Primăverii din Capitală pe care fostul preşedinte l-ar fi obţinut când era primar al Capitalei şi i l-ar fi vândut omului de afaceri Costel Căşuneanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.