Traian Băsescu a anunţat, joi, după ce instanţa a respins înregistrarea în Registrul partidelor politice a Mişcării Populare, că partidul său se va prezenta în alegerile locale cu numele vechi, Partidul Mişcarea Populară, fostul preşedinte acuzând că hotărârea judecătorească a fost luată după implicarea ”Sectei Securităţii Naţionale”

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Traian Băsescu crede că decizia instanţei privind refuzul înregistrării Mişcării Populare este una atipică.

”Cu surprindere am aflat că înregistrarea Mişcării Populare a fost respinsa la solicitarea procurorilor. Este fără precedent ca procurorii să facă contestaţie la înregistrarea unui partid. Mai mult, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au admis contestaţia în complet de divergenţă, deşi zilnic sunt înfiinţate noi partide. Trebuie să respectăm decizia. O fi consecinţa faptului că "Secta Securităţii Naţionale" a stabilit că în România trebuie să existe doar două partide mari, controlabile?”, a scris pe Facebook fostul preşedinte. 

Băsescu a anunţat că partidul său va merge în alegerile locale cu vechiul nume şi a cerut militanţilor partidului să refacă listele cu semnături pentru candidaţi.

”V-aţi încurcat, băieţi, vom candida la locale sub numele PMP şi cu simbol mărul. PMP, refaceţi listele de semnături pentru candidaţi!”, a mai scris Băsescu.

Înregistrarea partidului Mişcarea Populară, condus de Traian Băsescu, a fost respinsă definitiv de instanţă.

Tribunalul Bucureşti admisese în 15 decembrie 2015 cererea de înregistrare a formaţiunii politice ”Mişcarea Populară”, reprezentată de Traian Băsescu, Eugen Tomac, Cristian Diaconescu şi Dorel Onaca.

Decizia tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti de către procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Vineri, instanţa a admis apelul procurorilor, a schimbat sentinţa Tribunalului Bucureşti şi a respins cererea de înregistrare a partidului.

Decizia de la Curtea de Apel a fost luată cu opinie separată a judecătorului Aglaia Vălan, în sensul respingerii apelului ca nefondat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.