Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că anunţul premierului Viorica Dăncilă că a cerut să fie informată asupra stocurilor de cărbune aflate la Complexul Energetic Oltenia este ridicol, pentru că despre stocuri doamna premier trebuia să se informeze în septembrie şi octombrie 2018.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Greu de imaginat cât pot fi de incompetenţi! Era greu de imaginat că în iarna anului 2018-2019 un mare complex energetic cum este cel de la Rovinari ar putea trece la reducerea producţiei de energie electrică prin oprirea unui grup energetic, urmare a lipsei cărbunelui din depozite. Mai mult, alte două grupuri ale centralei de la Rovinari sunt pe punctul de a fi oprite tot din lipsa cărbunelui în depozite”, scrie Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

„Oare cât de nepăsător, prost sau sabotor poate fi un ministru al energiei sau un director general, care nu veghează la formarea stocurilor de cărbune pentru iarnă, când în subordinea aceluiaşi ministru sau în subordinea aceluişi director general al Complexului Energetic Oltenia, se află şi exploatarea de cărbune şi producerea de energie electrică”, adaugă fostul preşedinte şi cere demisiile acestora: „Afară din funcţii incompetenţilor!”

„Doamna Dăncilă anunţă poporul că a cerut să fie informată asupra stocurilor de cărbune aflate la Complexul Energetic Oltenia. Ce ridicol...despre stocuri doamna premier trebuia să se informeze în septembrie şi octombrie 2018”, mai precizează Băsescu.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că i s-a adus la cunoştinţă doar miercuri, "cu nepermisă şi suspectă întârziere", situaţia de la Complexul Energetic Oltenia. "Am solicitat, în această dimineaţă, tuturor structurilor de siguranţă naţională informaţii legate de această situaţie extrem de gravă şi verificarea celor apărute în spaţiu public privind achiziţii de energie din alte ţări la preţuri foarte mari", a spus ea.

"Am dispus următoarele măsuri: să-mi fie prezentată de urgenţă situaţia stocurilor de cărbune comparativ cu anul trecut, o analiză detaliată a situaţiei minerilor, a veniturilor lor şi a condiţiilor de lucru, precum şi soluţii de modernizare a Complexului Energetic Oltenia, Corpul de Cntrol să înceapă în această dimineaţă o acţiune de verificare la această societate. Am solicitat ministrului Energiei să meargă în această dimineaţă la Târgu Jiu, să discute cu oamenii şi să vină urgent cu soluţii", a detaliat Dăncilă.
 
De asemenea, ea a anunţat că a cerut consilierului de stat din aparatul primului ministru cu responsabilităţi în domeniul energiei să convoace de urgenţă grupul de lucru interministerial pentru siguranţă energetică.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.