Fostul preşedinte Traian Băsescu, candidat din partea PMP la alegerile europarlamentare, a declarat, sâmbătă, că remanierea guvernamentală putea fi făcută după alegerile europarlamentare când, în mod natural, cei doi miniştri ar fi plecat din Guvern din cauza conflictului de interese. ”O minte întortocheată care nu va face altceva decât să creeze instabilitate în continuare în ţară”, a spus Băsescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Traian Băsescu a vorbit, sâmbătă, în deschderea discursului său de la prezentarea candidaţilor PMP la alegerile europarlamentare, despre remenierea guvernamentală.

”Ce-i cu Europa asta, că în ţară nu vorbeşte nimeni de ea. Subiectele sunt Dragnea, procuroul general, remanierea. Remanierea putea să fie făcută după ce se terminau alegerile europarlamentare şi, în mod natural, cei doi miniştri plecau prin conflictul de interese, plecau din Guvern. O minte întortocheată care nu va face altceva decât să creeze instabilitate în continuare în ţară”, a spus Traian Băsescu.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis, miercuri seară, la Cotroceni propunerea de revocare a lui Tudorel Toader de la Ministerul Justiţiei şi demisiile Rovanei Plumb şi Nataliei Intotero, candidaţi la europarlamentare, de la Ministerul Fondurilor Europene, respectiv, de la cel al Românilor de Pretutindeni.

De asemenea, a trimis şi propunerile de înlocuitori: Eugen Nicolicea (Justiţie), Oana Florea (Fonduri Europene) şi Liviu Brăiloiu (Ministerul pentru Românii de Pretutindeni).

Ulterior, premierul a trimis şi demisia ministurlui Justiţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, referindu-se la propunerile de remaniere, că, primind acele scrisori şi-a pus întrebarea ce se doreşte cu această remaniere, iar prima sa impresie este că se face pentru ca lucrurile să meargă mai prost.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.