Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că dacă ar mai avea această funcţie nu ar lua decizia de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), ci ar lăsa-o să îşi ducă mandatul la capăt, însă ar obliga-o "să cearnă DNA de Neguleşti”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Eu, dacă aş fi preşedinte, nu aş revoca-o (pe Laura Codruţa Kovesi, n.r.). În primul rând, din cauza urletului public. Când vezi toţi propagandiştii că ţipă să plece Kovesi...”, a declarat Traian Băsescu duminică, la România Tv.

El a adăugat că nu ar revoca-o pe Kovesi, ci ar lăsa-o să îşi ducă mandatul la capăt, însă ar obliga-o „să cearnă DNA de Neguleşti”. Băsescu a explicat, astfel, că nu doar la DNA Ploieşti se falsifică dosare şi că sunt „Neguleşti” şi în Braşov, Cluj sau Bacău.

"Nu numai secţia de la Ploieşti falsifică dosare. Are şi scriitori de editoriale în central, Bulancea (Marius Bulancea, n.r.) este un mare scriitor de editoriale. El obţine condamnări fără probe, dar pe editoriale bine scrise. (...) Ştiţi care e cel mai mare rău acum pentru justişia din România? Să ascundem mizeria sub preş”, a mai spus Băsescu.

Întrebat ce decizie crede că va lua preşedintele Iohannis în privinţa revocării din funcţie a şefei DNA, Băsescu s-a declarat convins că Laura Codruţa Kovesi nu va fi revocată.

Traian Băsescu a vorbit şi despre cum a ajuns Kovesi în această funcţie.

"Eu am vrut-o. Am vrut să fac o rocadă, printre altele şi pentru că nu ştiam alţi procurori. Voiam să vină Kovesi şef la DNA şi Morar la Parchetul General. Când am văzut că nu pot obţine ambele nominalizări, am zis măcar Kovesi să meargă la DNA, pentru că o cunosc şi ştiam că nu poate înclina DNA-ul, dar.. S-au întâmplat multe abuzuri sub ea”, a povestit Băsescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.