Preşedintele PMP, Traian Băsescu a declarat, joi, la B1, că în lipsa unei majorităţi clare după alegeri, preşedintele Klaus Iohannis va numi pe cine va dori, arătând că aşa prevede Constituţia şi s-a pronunţat asupra acestui aspect şi CCR, despre criticile lui Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, adăugând că ”dacă ei cred că preşedintele României este maimuţă dresată se înşală”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă (cei care contestă prerogativa preşedintelui de a numi premierul - n.r.) cred că preşedintele României este maimuţă dresată se înşală. Sunt convins că dacă nu va avea partidul cu 51%, nu va numi decât pe cine va vrea el (Iohannis - n.r.)”, a spus Băsescu.

Liderul PMP a menţionat că desemnarea premierului este reglementată clar în Constituie.

”Preşedintele consultă partidele şi desemnează. Asta e, nu îi place lui Tăriceanu, lui Dragnea, lui Ponta, asta e Constituţia, şi pe aceasă temă s-a pronunţat şi Curtea Constituţională, când am lăsat PSD-ul în Opoziţie, realizând soluţia imorală”, a explicat Băsescu.

El a ţinut să precizeze că nu a lăsat premierul desemnat să negocieze majoritatea. ”Nu am chemat partidele la consultări până nu am avut certitudinea că există o majoritate, când am reuşit să rup PC-ul”, a spus el. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.