Parchetul General are dreptul prin lege să preia de la structurile din subordinea sa orice investigaţie, susţine fostul preşedinte Traian Băsescu, referindu-se la ancheta privind violenţele de la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei. El se întreabă retoric de ce există trei dosare în legătură cu acest eveniment, fiind de părere că se urmăreşte un joc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Convingerea mea este că nu vor scăpa neanchetaţi huliganii. Pe de altă parte, având în vedere că e un caz atât de important şi trebuie să ştim ce s-a întâmplat acolo, mă întreb de ce avem cazul dispersat în trei dosare, entităţi? Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, Parchetul General şi DIICOT. Parchetul General are dreptul prin lege să preia de la structurile inferioare orice investigaţie. De ce nu se face un singur dosar? Faptul că se lasă în trei dosare, poate o să mai apară şi al patrulea, arată că se urmăreşte un joc. Nu e în regulă, e prea important dosarul ca să nu fie preluat de Parchetul General. Se greşeşte şi se lasă loc la speculaţii”, a declarat Traian Băsescu sâmbătă seara la România TV.

Referitor la documentele clasificate referitoare la violenţele din 10 august, Băsescu este de părere că ar trebui desecretizate şi trimise la Parchet, pentru că, deşi procurorii au acces la documentele clasificate, avocaţii părţilor nu au.

"Văd că se dă toată lumea cu capul de pereţi cu secretul operaţiunii din 10 august. Or fi militarii cu secret, dar nu e un secret câte rachete avem la Deveselu, câte rachete Patriot achiziţionăm. Cred că Jandarmeria poate să trimită  documentele direct desecretizate dintr-un motiv simplu: nu se poate face apărarea nimănui cu documente secrete. Avocaţii nu au acces la documente secrete”, a mai spus Băsescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.