Dacă în acest weekend ar avea loc alegeri parlamentare, românii ar vota în proporţie de 39% cu PNL, 21% ar alege PSD, iar 12% USR, potrivit unui sondaj realizat de IMAS, la comanda Europa FM.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sondajul a fost realizat în luna noiembrie.

Dacă în acest weekend ar avea loc alegeri parlamentare, românii ar vota în proporţie de 39% cu PNL, în creştere importantă faţă de luna precedentă, când liberalii erau cotaţi cu 29,6%.

PSD rămâne tot la puţin peste 21 la sută, cu cât erau cotaţi social-democraţii în sondaje şi în octombrie.

În schimb, USR continuă să scadă, de la 16,4% în octombrie la 12 procente în noiembrie. Tendinţă de scădere se înregistrează şi pentru ALDE – de la 4 la 3 procente – şi pentru Pro Romania – de la 10 la peste 6 procente.

Sondajul IMAS a fost realizat prin interviuri telefonice, în perioada 11 -27 noiembrie. Au răspuns 1.011 persoane, cu vârsta peste 18 ani. Marja de eroare este de +/- 3 %.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.