Liderul USR, Dan Barna, a declarat miercuri, la finalul consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis, că formaţiunea sa susţine un premier care să nu fie numit de PSD, iar soluţia “decentă” pentru România este aceea a alegerilor anticipate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Noi am accentuat faptul că soluţia decentă pe care România o are în faţă este aceea a alegerilor anticipate. Este însă dificil de ajuns acolo şi de aceea primul pas ar fi nominalizarea unui premier non-PSD, pentru că menţinerea actualei paradigme în care am trăit de un an de zile nu face decât să deschidă pariuri pentru când va fi următoarea criză. (...) Preşedintele ne-a dat de înţeles că analizează în continuare toate opţiunile posibile, dar am fost de acord că ajungerea la anticipate este destul de dificilă”, declarat Dan Barna.
 
„Decizia USR este aceea de a susţine un astfel de Guvern, fără a propune eventuali miniştri într-o astfel de majoritate”, a mai spus liderul USR.
 
Întrebat de ce opoziţia nu a propus un premier, Barna a spus că avea nevoie de mai mult timp pentru consultări, iar preşedintele se grăbeşte să rezolve criza politică.
 
„În primul rând, durata pentru ca opoziţia să poată propune grupat un premier, ar necesita nişte consultări care ar trebui să dureze. A fost unul dintre elementele pe care le-am şi invocat în discuţia cu preşedintele. Am înţeles mesajul legitim al domniei sale de a soluţiona cât mai repede criza şi din perspectiva aceasta îi lăsăm libertatea preşedintelui să decidă un eventual premier non-PSD”, a mai spus Barna.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.