Co-preşedintele USR – PLUS Dan Barna a afirmat că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, are toată susţinerea partidului, menţionând că este de neacceptat să plăteşti serviciul de salubrizare la un preţ de cinci ori mai mare decât în alte localităţi, iar compania respectivă să îşi bată joc de cetăţeni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dan Barna a fost întrebat duminică, în cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima TV, cum vede rezolvarea conflictului dintre Primarul Sectorului 1 şi firma Romprest.

“Prefectul a declarat starea de alertă pentru Sectorul 1 tocmai pentru că ceea ce a făcut compania Romprest este de neacceptat într-o societate normală şi din păcate Autoritatea de Reglementare ar fi trebuit să intervină şi asta e o problemă pe care poate va trebui să o rezolvăm şi legislativ. Faptul că furnizori care nu îşi îndeplinesc obligaţia sunt toleraţi de către autoritatea care ar trebui pur simplu să le ridice licenţa  la două, trei zile pentru că serviciul de gunoi, serviciul de alimentare cu apă, gaz, cu electricitate, nu sunt servicii la bunul chef al unui prestator, ele sunt foarte clar reglementate tocmai de aceea avem şi licenţierea, şi celelalte procese, şantajul pe care Romprest înţelege să îl facă, refuzând să ridice gunoiul”, a afirmat Dan Barna.

El a precizat că primarul Clotilde Armand are susţinerea USR – PLUS în acest război.

“Am văzut şi raportul Ministerul Finanţelor de zilele trecute care spune foarte clar că Romprest datorează Primăriei Sectorul 1 238 de milioane tocmai pentru servicii nerealizate şi pentru prestaţii neefectuate. Aceasta este realitatea factuală, un prestator care şantajează o Primărie. Faptul că acum e stare de alertă deschide clar posibilitatea şi deja înţeleg că se întâmplă lucrul acesta de selectare a unor furnizori alternativi care să răspundă necesităţii cetăţenilor pentru că dincolo de acest război în care Clotilde Armand are toată susţinerea noastră pentru că de neacceptat să plăteşti serviciul de gunoi la de cinci ori preţul restului preţurilor comparabile din România şi compania să îşi bată joc de tine cum se întâmplă acuma, de tine ca cetăţean vorbesc, e de neacceptat. Dincolo de acest război cetăţenii nu trebuie să devină victime, aşa cum încearcă compania să facă şi este o revoltă normală a cetăţenilor şi mă aştept ca deodată cu această stare de alertă lucrurile să se rezolve şi compania să revină la ceea ce înseamnă rolul de prestator de servicii responsabil”, a precizat Dan Barna.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.