Co-preşedintele USR Dan Barna a declarat, miercuri, că situaţia de la Sectorul 1 a fost lămurită, cifrele din procesele-verbale coincid cu cele din sistemul oficial, iar Clotilde Armand, candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR-PLUS, este primarul acestui sector.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Din punctul nostru de vedere, în ceea ce priveşte renumărarea voturilor, lucrurile sunt foarte clare. Miza şi toată îngrijorarea pe care am avut-o zilele trecute şi ieri şi alaltăieri ţinea de neînchiderea procesului de numărare. În momentul de faţă cifrele din procesele verbale pe care le-au semnat delegaţii fiecărui partid în secţii corespund şi coincid cu cifrele din sistemul oficial, datele s-au închis, rezultatul e foarte clar, Clotilde Armand este primarul Sectorului 1, nu mai este niciun element în dubiu sau îndoială, toate lucrurile sunt foarte clare, aceasta este poziţia USR-PLUS, este o poziţie consecvenţă cu prevederile legii şi sunt convins că şi BEC-ul va confirma această abordare”, a afirmat Dan Barna. 
 
Întrebată de ce nu este de acord cu renumărarea voturilor de la Sectorul 1, Clotilde Armand, prezentă în conferinţa de presă, a răspuns: “Ne dorim ca legea să fie respectată, trebuie o bază legală. Baza legală nu există la ora actuală”.
 
Dan Barna a completat, spunând că înţelege disperarea social-democraţilor de a pierde cel mai important sector din Bucureşti. 
 
“Acest gen de hachiţe funcţionează foarte bine, USR cere renumărarea voturilor din 2016 pentru a se vedea că acolo lucrurile nu au fost în regulă. Suntem credibili dacă facem asta? Adică dincolo de declaraţiile politice ale domnului Ciolacu şi ale celorlaţi lideri PSD, înţelegem disperarea de a pierde cel mai important sector din Bucureşti şi înţelegem dificultatea de a accepta voinţa cetăţenilor. Dar în momentul de faţă lucrurile sunt foarte clare şi Biroul de Sector a confirmat acest lucru, coincid cifrele din procesele verbale cu datele înregistrate în sistem”, a explicat liderul USR.
 
El doreşte ca autorităţile să meargă mai departe cu această încercare de fraudă a PSD şi să nu claseze dosarul ca fiind o întâmplare nefericită. 
 
“Dincolo de aceste declaraţii caraghioase, dincolo de faptul că domnul Tudorache şi-a făcut o manufactură electorală deasupra Biroului de Sector, ceea ce este nu doar revoltător este şi e ilegal, tocmai de aceea este o anchetă în curs. Aşteptăm ca autorităţile să constate şi să nu claseze acest dosar ca o întâmplare nefericită. A fost evident o încercare de fraudă şi ne aşteptăm ca autorităţile să meargă până la capăt pentru că o miză foarte mare. Clotilde e primarul Sectorului 1, pe partea de voturi lucrurile sunt clare. Însă dacă închidem ochii şi de data aceasta la o încercare de fraudă a PSD, peste patru ani vor fi în aceeaşi secvenţă. Dacă autorităţile astăzi iau măsuri şi persoanele responsabile sunt sancţionate, peste patru ani probabil vom avea alegeri mai corecte”, a mai declarat Dan Barna.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.