Avocatul deputatului Cristian Rizea, Alexandru Chiciu, a declarat, vineri, după studierea dosarului clientului său, că sesizarea Parlamentului de către DNA pentru reţinerea şi arestarea lui Rizea a fost "prematură", făcându-se cu încălcări ale procedurilor parlamentare, şi va transmite acest punct de vedere şi deputaţilor jurişti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am studiat dosarul de urmărire penală. Nu vom face trimiteri de niciun fel la elementele de fond. (...) Vom încerca să precizăm în faţa Comisiei juridice o serie de elemente de procedură, din punctul nostru de vedere elemente încălcate în ceea ce priveşte procedura parlamentară concretă", a spus avocatul, după ce a fost împreună cu deputatul Cristian Rizea, la Comisia juridică a Camerei, pentru a studia dosarul acestuia.

Alexandru Chiciu a susţinut cu elementele din dosarul lui Rizea trebuiau "mai bine circumstanţiate" înainte ca DNA să sesizeze Parlamentul. "Această sesizare a Parlamentului este prematură. Eu cred că ar fi trebuit să fie mult mai multe elemente concrete în susţinerea unei cereri vizând arestarea preventivă a unui deputat", explică acesta.

Acest punct de vedere va fi transmis, luni, deputaţilor din Comisia juridică, în momentul în care Rizea va fi audiat în vederea unui aviz pentru solicitările de reţinere şi arestare preventivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.