Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că a realizat, pentru prima dată în istoria acestei instituţii, „Registrul fiscal al partidelor politice înscrise la Tribunalul Municipiului Bucureşti ”, demers care face parte din seria acţiunilor permanente de deschidere şi transparentizare a finanţării partidelor politice. În prezent în registru sunt înscris 180 de partide politice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Documentul a fost publicat pe site-ul www.finanţarepartide.ro şi poate fi consultat la următorul link : https://finantarepartide.ro/wp-content/uploads/2020/09/R01_1599287477-07-09.pdf

”Precizăm că, pentru a veni în sprijinul formaţiunilor politice şi, în acelaşi timp, pentru a transparentiza sursa de finanţare provenită din subvenţiile acordate de la bugetul de stat, AEP realizează în prezent un program pilot ce urmează a fi implementat începând cu luna ianuarie 2021”, subliniază instituţia.

De asemenea, AEP reaminteşte că, în perioada 2018-2020, a implementat Proiectul Argus Integritate, etică, transparenţă, anticorupţie în finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale, care a avut drept scop creşterea transparenţei, eticii şi integrităţii în cadrul Autorităţii Electorale Permanente, contribuind la implementarea obiectivului 3.5 din cadrul Strategiei Naţionale Anticorupţie 2016-2020.

La finalizarea Proiectului Argus,  specialiştii AEP împreună cu experţi externi, inclusiv din mediul academic, au realizat şi publicat Ghidul bunelor practici privind finanţarea partidelor politice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.