Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că a comandat, în total, pentru secţiile care vor fi deschise în ţară şi în străinătate la alegerile europarlamentare, 21.437.959 de buletine de vot, 19.846.745 de timbre autocolante şi 95.797 de ştampile cu menţiunea "VOTAT".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Autoritatea Electorală Permanentă aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că a comandat, în cantităţile prevăzute de lege, buletinele de vot, ştampilelecu menţiunea VOTAT şi timbrele autocolante necesare la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European", se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de AEP.

Astfel, au fost comandate 20.104.459 de buletine de vot, 18.545.515 de timbre autocolante şi 93.650 de ştampile cu menţiunea "VOTAT" pentru a fi folosite în ţară. Totodată, pentru secţiile din străinătate au fost comandate 1.333.500 de buletine de vot, 1.301.230 de timbre autocolante şi 2.147 de ştampile cu menţiunea "VOTAT.

Numărul total al buletinelor de vot comandate este de 21.437.959, cel al timbrelor autocolante - 19.846.745, iar al ştampilelor cu menţiunea "VOTAT" - 95.797.

AEP menţionează că, la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019, se asigură din bugetul de stat, prin bugetul Autorităţii Electorale Permanente, sumele necesare acoperirii cheltuielilor pentru tipărirea buletinelor de vot şi a publicaţiilor destinate birourilor electorale, cheltuielilor pentru confecţionarea ştampilei Biroului Electoral Central şi a ştampilelor cu menţiunea "VOTAT", cheltuielilor pentru confecţionarea timbrelor autocolante; indemnizaţiilor membrilor Biroului Electoral Central şi ale personalului tehnic auxiliar al acestuia, precum şi indemnizaţiile prevăzute la art. 16 alin. (9); cheltuielilor pentru hârtia necesară imprimării buletinelor de vot şi cheltuielilor privind dotarea şi funcţionarea Biroului Electoral Central, precum şi orice alte cheltuieli generate de activităţile specifice procesului electoral.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.