Viceprimarul Capitalei şi candidatul PSD la Primăria Sectorului 3 Aurelian Bădulescu a afirmat că deschiderea şcolilor este „crimă cu premeditare”, Guvernul nefiind în stare, în şase luni de pandemie, să vină cu un plan şi un regulament pentru deschiderea anului şcolar. El a mai spus că se vede din avion că „LuCOVID şi ministrul PEPSIGLAS n-au mers la şcoală”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Deschiderea şcolilor este crimă cu premeditare. LuCOVID şi ministrul PEPSIGLAS n-au mers la şcoală. Asta se vede din avion. În şase luni de pandemie n-au fost în stare să pregătească un plan şi un regulament pentru redeschiderea şcolilor. La nivel central guvernează haosul. N-au alocat bani pentru măşti şi tabletele, n-au stabilit nicio strategie coerentă de siguranţă medicală. Lasă totul pe capul administraţiei locale”, a scris Aurelian Bădulescu marţi pe Facebook. 
 
Social-democratul reproşează Executivului că au lăsat la latitudinea şcolilor să stabilească regulamentele, iar dacă vor reapărea focare de infectări cu noul coronavirus în ţară, Guvernul va da vina pe autorităţilor locale.
 
„Dacă ar fi fost interesaţi ar fi citit presa occidentală, aşa ar fi aflat că prin neştiinţă şi nepricepere pot detona adevărate bombe epidemiologice. N-au fost în stare să pună în scenă un model cu circuitele de siguranţă. Au lăsat la latitudinea unităţilor de învăţământ să stabilească regulamentele. Să facă fiecare ce-i trece prin cap. În cazul reapariţiei focarelor vor da vina pe autorităţile locale. Aceasta este metoda de lucru a PNL. Ei mereu găsesc un vinovat”, a completat Bădulescu.
 
El a adăugat că „Guvernul Orban a închis şcolile pe 11 martie, când au fost 18 cazuri de infectări cu Covid-19 raportare în 24 de ore şi acum le redeschide când numărul cazurilor zilnice depăşeşte 1.000”.
 
„România se află pe locul 4 la nivel european în funcţie de numărul cazurilor grave, internate la ATI. Ce fac acum Orban şi Anisie este crimă cu premeditare. Deschiderea şcolilor în contextul actual va duce la o explozie fără precedent a numărului de cazuri”, conchide viceprimarul Capitalei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.