Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) reclamă şicanele la care au fost supuşi candidaţii din partea minorităţii române la alegerile parlamentare din Serbia şi condamnă dezinteresul manifestat de autorităţile de la Bucureşti faţă de problemele semnalate de-a lungul timpului de comunitatea română din Valea Timocului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Liderii listei româneşti «Opoziţia unită», din care face parte Partidul Neamului Românesc, au candidat în oraşul Bor şi s-au plâns că au fost nevoiţi să intervină şi în acest an la poliţie, la fel ca la alegerile locale din 2018. De asemenea, românii din Valea Timocului au acuzat arestarea lui Alexandru Rădoi (Aleksandar Radonjici) din satul majoritar românesc Criveli (Krivelj), în vârstă de 79 de ani. Acesta se afla pe hotarul satului său şi avea la el 12 pliante. Sunt şicane politice inacceptabile într-o democraţie”, a declarat preşedintele AUR, George Simion.
 
La rândul său, liderul senatorilor AUR Claudiu Târziu a precizat că „300.000 de etnici români din Valea Timocului sunt lipsiţi de cele mai elementare drepturi religioase şi educative în limba maternă, iar atunci când au loc alegerile parlamentare şi locale, reprezentanţii lor mai sunt şi vânaţi de autorităţile sârbe”.
 
„Ce face statul român pentru ei, în tot acest timp? Nimic, îi condamnă la dispariţie. Cer Ministerului Afacerilor Externe să intervină urgent pe linie diplomatică şi să solicite explicaţii cu privire la şicanele la care au fost supuşi reprezentanţii comunităţii române. Totodată, atrag atenţia că problemele de acolo sunt dramatice şi nu mai suportă amânare. Guvernanţii trebuie să se trezească, altfel istoria îi va reţine ca trădători ai cauzei naţionale”, a subliniat preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.