Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) atrage atenţia că PNL, PSD, UDMR şi USR au avizat negativ propunerea legislativă a partidului AUR privind accesul liber la exercitarea dreptului de vot al tuturor cetăţenilor români din străinătate, în baza oricărui act de identitate, arată un comunicat de presă al partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Propunerea crea premisele înfiinţării în străinătate a mai multor secţii de votare. Acest lucru s-a întâmplat în şedinţa de marţi din Camera Deputaţilor a Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, mai spune sursa citată.

„Coaliţia toxică a sistemului respinge pe bandă rulantă proiectele bune ale AUR şi conservă privilegiile nomenclaturii. Nu ne lăsăm intimidaţi. Vom lupta până la capăt, iar din 2024 ne vom impune proiectele şi vom da ţării o guvernare de calitate! Cei care astăzi îşi bat joc de românii din diaspora, vor plăti la vot”, a declarat preşedintele AUR, George Simion, conform comunicatului de presă al formaţiunii.

„Avizul negativ confirmă încă o dată că toate partidele parlamentare, cu excepţia AUR, practică un discurs demagogic atunci când susţin că-şi doresc facilitarea dreptului la vot pentru românii din diaspora şi comunităţile istorice. Mai mult, el reprezintă o palmă dată românilor din străinătate, care, la ultimele alegeri, nu au votat aşa cum a dorit sistemul, ci conform propriei lor conştiinţe”, a subliniat Ramona Lovin, secretar general-adjunct AUR.

Alianţa pentru Unirea Românilor face un ultim apel către PNL, PSD, UDMR şi USR să îşi reconsidere atitudinea faţă de românii din străinătate şi să voteze în plenul Camerei Deputaţilor propunerea sa legislativă, conchide sursa menţionată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.