Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a solicitat, luni, ministrului Energiei Virgil Popescu şi premierului Nicolae Ciucă să-şi asume afirmaţia făcută în mod repetat că George Simion ar fi „trompetă rusească” şi să ia măsuri. Formaţiunea afirmă că, în situaţia în care un ministru al Guvernului are cunoştinţă despre agenţi de influenţă ai unei puteri străine, acesta are obligaţia de a informa autorităţile competente şi de a proteja interesele României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) solicită ministrului Energiei Virgil Popescu şi premierului Nicolae Ciucă să-şi asume afirmaţia făcută în mod repetat că George Simion ar fi „trompetă rusească” şi să ia măsuri responsabile. În situaţia în care un ministru al Guvernului are cunoştinţă despre agenţi de influenţă ai unei puteri străine, acesta are obligaţia de a informa autorităţile competente şi de a proteja interesele României. Acelaşi lucru este şi în fişa postului de premier, spune AUR în comunicat. 

”Se insinuează că aş fi agentul unei puteri străine, eu, care lupt din liceu pentru reîntregirea Basarabiei cu Patria-Mamă şi recâştigarea demnităţii României. Aştept nişte dovezi şi o acţiune responsabilă. Doar nu ne jucăm aşa, cu vorbele. Ministrul Energiei este obligat legal să facă anumite demersuri. De asemenea, premierul Ciucă trebuie să se hotărască dacă mai girează mult afirmaţiile şi acţiunile acestui om. Nu de altceva, dar ar putea fi acuzat de complicitate”, a declarat preşedintele AUR George Simion.

George Simion a fost catalogat în ultimele zile drept „trompetă rusească” de către ministrul Energiei Virgil Popescu, membru în cabinetul Ciucă. Ultimul incident a avut loc duminică, când Popescu l-a numit din nou în acest fel şi l-a întrebat dacă a fost trimis de Putin la Viena, mai precizează AUR. 

Ministrul Energiei Virgil Popescu a postat pe Facebook un mesaj în care arată că ”trompetele ruseşti” sunt disperate că România construieşte cu partenerii strategici americani, canadieni şi francezi reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă şi cu americanii reactoare modulare mici, dând asigurări că, din punct de vedere energetic, ”nu se închide nimic din ceea ce funcţionează”, dar România nu va înlocui importul de gaze ruseşti cu importul de cărbune rusesc.

Ministrul nu l-a nominalizat pe Simion, însă a ataşat postării o fotografie a acestuia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.