Reprezentanţii AUR au transmis că eurodeputatul PNL Gheorghe Falcă încearcă să câştige puncte la capitolul propagandă, după ce a fost dezamăgit de lipsa propriilor rezultate în actualul mandat de eurodeputat. Reacţia vine în contextul în care Falcă a lansat o serie de acuzaţii la adresa mai multor partide europene, în rândul cărora ar figura şi AUR, pe care le0a clasifică drept extemiste şi care ar fi susţinute financiar de regimul de la Moscova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Gheorghe Falcă utilizează în acest fel nu doar un punctaj de partid, dar recurge la singura diversiune posibilă care ar abate atenţia românilor de la picajul dramatic în care se află PNL. Europarlamentarul, care nu a intrat nici măcar o singură dată în atenţia celor care l-au ales pentru vreo iniţiativă sau luare de poziţie favorabilă românilor sau măcar arădenilor, recunoaşte indirect falimentul guvernării PNL – PSD – UDMR. Falcă susţine că ascensiunea AUR ar fi favorizată de prăbuşirea nivelului de trai din România. Dacă ar fi adăugat şi lunga listă de măsuri antinaţionale adoptate de liberali în ultimii trei ani de guvernare, precum şi datoria publică gigantică şi împrumuturile de zeci de miliarde de euro prin care premierii PNL şi-au subvenţionat impostoratele la şefia guvernelor, Gheorghe Falcă ar fi reuşit să rostească poate primul adevăr din acest an”, au explicat reprezentanţii AUR, luni într-un comunicat de presă.

Sursa citată mai spune că printre cedările şi umilinţele la care Gheorghe Falcă şi colegii săi europarlamentari au fost „complici sau martori tăcuţi se numără monumentalul eşec al aderării României la spaţiul Schengen, dezastrul produs de strategia de decarbonizare a sistemului energetic naţional şi certificatul electronic COVID”.

AUR este partidul care a înregistrat cea mai mare creştere în opţiunile de vot ale românilor din ultimele 12 luni, fiind creditat de unele sondaje cu locul 1 în clasamentul partidelor din România, conform sursei menţionate.

AUR mai precizează că este singura formaţiune care şi-a asumat rolul de partid de opoziţie în Parlament şi a luptat împotriva tuturor măsurilor antinaţionale susţinute de alianţa PNL-PSD-UDMR.

Gheorghe Falcă a fost întrebat de publicaţia online PS News dacă există îngrijorări la Bruxelles cu privire la mesajele promovate de AUR în România.

„Toate partidele extremiste nu sunt apreciate în Parlamentul European”, a precizat eurodeputatul PNP, care a susţinut că „nu se discută la Bruxelles mesajele AUR în România „pentru că nu doar în România ruşii finanţează, ruşii finanţează în România o parte foarte mică, ei finanţează foarte mult în Germania”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.