Deputatul AUR Georgel Badiu a depus o plângere la Direcţia Naţională Anticorupţie prin care a adus la cunoştinţă caracterul penal al acţiunilor întreprinse de liderii politici Marcel Ciolacu, Marcel Boloş şi Nicolae Ciucă, în legătură cu procesul intentat de Gabriel Resources împotriva României, având ca obiect situl minier de la Roşia Montană, anunţă formaţiunea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul AUR reclamă ”manipularea făcută de liderii politici PNL-PSD în ultimele două luni, până la aflarea verdictului în acest proces”, potrivit unui comunicat de presă. 

”În luna ianuarie, presa anunţa că România va pierde procesul privind Roşia Montană. Jurnaliştii citau atunci „surse guvernamentale”, astfel că ne putem da seama de unde a plecat toată această manipulare care a adus un profit uriaş la bursă pentru Gabriel Resources, companie care ne transmite acum că nu are de unde să ne plătească nici măcar cheltuielile de judecată. Au urmat apoi emisiuni întregi în care atât premierul, cât şi ministrul Finanţelor, dar şi liderul PNL vorbeau despre cum România va trebui să dea companiei canadiene cel puţin două miliarde de dolari, după ce va pierde procesul”, precizează AUR. 

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

„În concret, ca urmare a declaraţiilor sus-numiţilor, larg diseminate în spaţiul public, acţiunile companiei Gabriel Resources, companie listată la bursa din Toronto, au înregistrat o creştere fulminantă, de la 0,45 dolari canadieni per acţiune la 0,87 dolari canadieni per acţiune, într-o singură lună de zile. Dublarea preţului acţiunilor companiei Gabriel Resources la bursă este un rezultat din care persoane anume, avertizate asupra perspectivei de câştig imediat din despăgubirile ce urmau a fi achitate de România, au putut obţine un câştig imediat şi nemeritat”, susţine Georgel Badiu, în sesizarea depusă la DNA. 

Potrvit AUR, ”diseminarea în spaţiul public a declaraţiilor de presă mai sus enunţate nu numai că se circumscrie sferei acţiunilor de dezinformare şi ştiri false, dar îmbracă şi caracter penal. În primul rând, poate fi atrasă răspunderea penală a acestora pentru infracţiunea de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, reglementată de art. 301 din Codul Penal”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.