Parlamentarii AUR au depus mai multe amendamente la pachetul de măsuri fiscal-bugetare prezentat de Marcel Ciolacu în Legislativ. Alianţa pentru Unirea Românilor avertizează Cabinetul Ciolacu asupra efectelor distructive pe care le va avea Proiectul de lege privind unele măsuri fiscal bugetare pentru care executivul intenţionează să îşi angajeze răspunderea în faţa Parlamentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Amendamentele complete ale AUR la proiectul de lege privind măsurile fiscale pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea pot fi accesate AICI.

„Iluzia unei echilibrări bugetare bazate preponderent pe contribuţia companiilor mici şi mijlocii şi pe o taxare iraţională a consumului este ultima speranţă de care se agaţă un guvern iresponsabil şi neprofesionist. Întreaga filosofie a aşa-zilelor măsuri de asigurare a sustenabilităţii pe termen lung este doar o propagandă fără substanţă aruncată în ochii românilor, care ne va costa însă foarte scump odată pornit tăvălugul scumpirilor”, arată comunicatul de presă al partidului AUR.

Sursa citată mai spune că Marcel Ciolacu forţează o măsură pompieristică şi se contrazice pe sine când anunţă o reformă fundamentală a sistemului fiscal din Romania.

„Cu un proiect făcut pe genunchi, în câteva săptămâni, contrazis şi contestat chiar de propriul ministru de Finanţe, Marcel Ciolacu nu îşi poate păcăli nici măcar susţinătorii cei mai fanatici că va reuşi să aducă pe linia de plutire bugetul ţării. Principala grijă a premierului este să facă rost de bani pentru a încheia un exerciţiu bugetar dezastruos. A doua problemă a lui Marcel Ciolacu este să se asigure că va mai avea de unde să colecteze taxe şi impozite la anul, în condiţiile în care pregăteşte falimentarea multor mii de firme din România”, a completat sursa menţionată.

În realitate, acuză AUR, coaliţia de guvernare avea de făcut câteva lucruri simple, pentru a-şi asigura resursele bugetare şi pentru a stimula productivitatea: - Instituirea unei taxe de solidaritate pentru companiile mari din România; Relansarea investiţiilor publice; Relaxarea fiscală, care să dea un impuls producţiei de bunuri şi consumului; Reducerea aparatului administrativ.

În al doisprezecelea ceas, Alianţa pentru Unirea Românilor propune guvernanţilor să dea dovadă de responsabilitate şi să susţină câteva modificări esenţiale în pachetul de măsuri fiscale.

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc în plen comun, marţi de la ora 18.00, pentru asumarea răspunderii Guvernul pe pachetul de măsuri fiscale, au stabilit Birourile permanente reunite ale celor două Camere. Termenul depunerii amendamentelor la iniţiativa legislativă a fost ora 13.00. De asemenea, Guvernul are şedinţă la Palatul Victoria, de la ora 15.00, pentru a discuta şi integra amendamentele acceptate la proiectul de lege, după care premierul Marcel Ciolacu va fi prezent la plenul reunit de marţi după-amiaza.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.