Asociaţia Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei (MDM) solicită, într-un apel adresat şefului PNL Nicolae Ciucă, retragerea sprijinului politic pentru primarul Iaşiului Mihai Chirica şi pentru preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe, din cauza problemelor penale cu care aceştia se confruntă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În apelul adresat liderului liberal, reprezentanţii MDM, amintesc că sprijinul acordat de conducerea PNL pentru Chirica şi Alexe arată că partidul ”nu se mai nu se mai aşază pe nici o valoare morală, cum ar fi cinstea sau onestitatea”.
 
Totodată, MDM critică faptul că ”PNL nu face nici o distincţie între oamenii cinstiţi şi hoţi, ba chiar îi susţine, sprijină şi validează pe aceştia din urmă”.
 
”Cetăţenii oraşului şi judeţului Iaşi au fost trataţi cu dispreţ şi desconsiderare - ne-aţi trântit în faţă, fără nici o ezitare, dorinţa fermă ca cele două personaje penale să ne conducă încă patru ani. Al doilea oraş al ţării nu merită, din partea PNL, decât candidaturile unor dubioşi certaţi cu legea? Atât oferă PNL capitalei Moldovei? Cu o lege electorală justă, care să ţină cont de reprezentativitatea celui ales, cu două tururi de scrutin, favoriţii dvs. locali nu ar fi ajuns în poziţii de conducere. Mihai Chirica ar fi fost istorie - mocirloasă şi repede de uitat -  încă de acum patru ani”, se arată în apelul MDM adresat liderului liberal Nicolae Ciucă.
 
În finalul apelului, conducerea asociaţiei civice din Iaşi îi solicită şefului PNL să retragă sprijinul politic acordat lui Chirica şi Alexe.
 
”Facem apel la un gest de minimă decenţă. Solicităm public retragerea sprijinului politic acordat celor doi inculpaţi penal, personaje de nefastă notorietate naţională, care au dezonorat capitala Moldovei. Este şi un apel la raţiune - nu dorim ca în scurtă vreme să avem iarăşi alegeri locale pe motiv de vacantarea posturilor”, susţin reprezentanţii MDM.
 
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, este implicat în patru dosare de corupţie, în unul dintre acestea fiind trimis deja în judecată. El este acuzat de procurorii DNA pentru complicitate la fals intelectual şi complicitate la abuz în serviciu. Dosarul în care este trimis în judecată vizează construirea ilegală a unui imobil în municipiul Iaşi.
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, este inculpat penal în două dosare de corupţie. Alexe a fost trimis deja în judecată într-un dosar pentru pentru luare de mită şi instigare la delapidare. El este acuzat că în perioada în care era minstru al Mediului ar fi primit 22 tone de tablă de la un fost director al combinatului siderurgic Liberty Galaţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.