Anton Anton, propus pentru funcţia de ministru al Energiei, a fot avizat luni favorabil în comisiile economice ale Parlamentului, cu 44 de voturi “pentru” şi 13 voturi “împotrivă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Anton Anton a declarat, la finalul audierii, că Energia este un domeniu crucial al economiei, iar Ministerul Energiei trebuie să elaboreze o strategie naţională, în colaborare cu Ministerul Mediului.
 
“Eu cred că Energia este unul dintre domeniile cruciale ale economiei. Asta o ştiţi cu toţii. N-avem energie, nu se aprinde becul, nu funcţionează telefoanele, nu funcţionează nimic. Există suficiente filme apocaliptice pe care le-aţi văzut şi în care lipsa de energie ne duce într-o altă societate. Cred că Ministerul Energiei trebuie să elaboreze o strategie naţională cu o viziune clară şi limpede (…) Eu aş vrea să fie gata mânie. Există un draft de strategie pe care nu vreau să îl comentez, există un colectiv care lucrează la strategie şi care o are aproape gata. Strategia de energie fără un parteneriat cu Ministerul Mediului nu funcţionează”, a spus Anton Anton la finalul audierilor din comisii.
 
Anton a obţinut un mandat de deputat în circumscripţia electorală nr. 42 Bucureşti din partea ALDE la alegerile parlamentare din 2016. El este membru al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din iunie 2017 şi a fost membru al Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, preşedinte al Subcomisiei pentru Spaţiu, membru al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării în februarie - iunie 2017.
 
Potrivit CV-ului său, Anton are şase brevete de invenţii şi şapte cărţi publicate, dintre care una premiată de Academia Română cu premiul Anghel Saligny în 2002 - „Reţele hidraulice – calcul şi optimizare” şi a fost editor al seriei „Hidraulica ingineriei mediului” (10 volume), care a fost publicată în perioada 2001-2002. De asemenea, a publicat mai multe articole în reviste de specialitate din ţară şi din străinătate.
 
 
 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.