Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru a declarat, joi, în emisiunea Talk News de la Profit TV, că prim-ministrul Nicolae Ciucă este un personaj cunoscut în mediu politic american, nu doar pentru că a fost decorat de preşedintele SUA ci şi din perioada când a fost şeful Statului Major şi când a fost ministrul Apărării. ”Este cunoscut ca şi militar în teatrele de operaţiuni”, a mai spus ambasadorul precizând că unii membri ai Congresului îl cunosc personal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 ”E fără doar şi poate că România are o voce puternică la Washington”, a spus ambasadorul României, precizând că a existat o expceţie, în perioada de acum câţiva ani, când lucrurile au arătat extrem de prost, în guvenarea 2017-2019.

”Acum suntem pe aceeaşi lungime de undă cu partenerii noştri”, a afirmat Andrei Muraru, amintind de vizita delegaţiei Senatului României, în frunte cu Florin Cîţu, săptămâna trecută, şi precizând că în săptămânile următoare vor veni în vizită mai multe delegaţii, pentru discuţii privind consolidarea pe Flancul estis.

”Prim-ministrul este un personaj cunoscut în mediu politic american, nu doar pentru că a fost decorat de preşedintele SUA ci şi pentru în perioada în care a fost  şeful statului major al Armatei, a fost ministrul Apărării, este cunoscut ca şi militar în teatrele de operaţiuni”, a spus Andrei Muraru.

Ambasadorul României la Washington a precizat că Nicolae Ciucă ”este un personaj cunoscut” arătând că are săptămânal întâlniri cu membrii Congresului, iar unii îl cunosc personal pe premier”.

”Suntem într-o etapă extrem de pozitivă”, a mai spus Muraru despre relaţia bilaterală dintre România şi Statele Unite ale Americii.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.