Senatorul Anca Dragu (USR) a declarat luni, în emisiunea Talk News de la Prima News TV, despre scandalul plăţii taxei de solidaritate de către OMV, că este problema celor două partide, care au reuşit să scoată din nou un OUG extrem de prost din care nimeni nu mai înţelege nimic şi lasă portiţe şi semne de întrebare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”OMV declară foarte direct şi clar că în Austria va plăti această taxă de solidaritate pe când în România, apare un semn de întrebare că plătim, nu plătim, să vedem la toamnă, la vară. În Austria e clar de acum, se ştie că va plăti. Noi nu avem minte să calculăm şi noi, nu avem calculatoare, ce ne lipseşte? Nu, este rezultatul unui proces de legiferare foarte foarte prost şi aici de vină este şi PNL şi PSD”, a spus senatoarea USR. 

Anca Dragu a arătat că, ”în momentul în care la ANAF are o Direcţie generală a marilor contribuabili, în această Direcţie este un om care ştie pe dinafară, visează, care este cifra de afaceri şi structura OMV”.

”În momentul în care eşti Ministerul Energiei şi dai această Ordonanţă, sau ministrul Finanţelor, te întrebi, dar la cine se aplică, câţi asemenea producători avem în România?”, a adăugat ea. 

ÎDespre anunţul şefului ANAF că va spune în două săptămâni dacă OMV trebuie să plătească această taxă de solidaritate, Anca Dragu a afirmat că preşedintele ANAF Lucian Heiuş trebuia să ştie deja răspunsul”.

”Cred că mai stă de vorbă cu compania, mai discută în interiorul instituţiei. Ei trebuiau să ştie aceste date încă de când au dat OUG, dar aceste Ordonanţe sunt date pe genunchi, în ultimul moment. Ştiţi că avem 6 sau 7 Ordonanţe care încearcă să peticească criza din energie. Este problema celor două partide, care au reuşit să scoată din nou un OUG extrem de prost din care nimeni nu mai înţelege nimic şi lasă portiţe şi semne de întrebare către contribuabili”, a afirmat Anca Dragu. 

Senatoarea a menţionat că ”această ultimă ordonanţă trebuia să vină cu un text, o propoziţie care să alinieze toate celelalte legislaţiil, Ordonanţe de până acum.

”Nu face o asemenea corelare cu ordonanţele care sunt deja aplicate, s-a creat un haos general şi responsabili sunt miniştrii, tot Guvernul. Şi premierul a semnat şi ministrul de Finanţe şi cel al energiei, acum degeaba mai dau dumnealor vina unii pe alţii, că nu fac decât să se afunde într-o poveste jenantă”, a arătat ea. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.