Analistul politic Stelian Tănase afirmă că UDMR ar trebui să iasă de la guvernare, în urma declaraţiilor făcute de premierul Ungariei, Viktor Orban, la Băile Tuşnad. Tănase spune că există suficientă majoritate în Guvern, fără UDMR, dacă celelalte două partide care formează coaliţia de guvernare nu se vor certa pe rotaţia guvernamentală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Stelian Tănase a catalogat, duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, clasa politică din România ca fiind laşă deoarece nu a reacţionat imediat după declaraţiile rasiste ale lui Viktor Orban, premierul Ungariei, la Băile Tuşnad. 

 ”Sunt laşi. Deci avem cazul Viktor Orban, cuvântarea de la Tuşnad. Le-a trebuit mai mult de o săptămână să iasă şi să spună ceva. Şi până n-a ieşit Departamentul de Stat, până n-a ieşit Uniunea Europeană, diferite cancelarii foarte serioase, la Bucureşti nu s-a auzit nici musca. Asta-i laşitate. Ei aşteaptă să vadă cine câştigă partida, cum se învârte roata, ca să sară şi ei în căruţă.  Atâta timp cât nu s-a întâmplat asta, au stat ascunşi  în păpuşoi. Ăsta-i semn mare de laşitate”, a declarat Stelian Tănase. 

Analistul politic este de părere că afirmaţiile lui Viktor Orban nu numai că sunt rasiste, ci sunt naziste. 

 ”Este o afirmaţie nazistă. Unde, în ce ţară civilizată se mai vorbeşte despre rase şi de puritatea raselor, că nu vrem să ne amestecăm?”, a adăugat Tănase. 

Stelian Tănase consideră că UDMR ar trebui să iasă de la guvernare. 

 ”În primul rând mă îngrijorează faptul că au dispărut în păpuşoi. N-a fost niciunul în stare să iasă, în frunte cu Kelemen Hunor, şi să dea o declaraţie. Mănâncă o pâine, e membru în Guvern, e viceprim-ministru, conduce al treilea partid al coaliţiei, ai răspunderi, n-ai numai privilegii. A plecat în concediu tocmai ca să nu dea socoteală. Da, vine şi sper să-l aştepte ăştia cu şpăngile la guvern şi să dea socoteală în prima şedinţă de Guvern, nu să-l certe ,că nu sunt la Partidul Comunist, să-l întrebe de ce ai spus…  totuşi să limpezească. Mai eşti membru în acest Guvern, nu mai eşti membru în acest Guvern? Eu cred că ar trebui să fie dat afară. Vă spun absolut, nu că nu vreau să mă ascund  după deget. Trebuie să iasă de la guvernare. Adică există suficientă majoritate în Guvern, dacă ăştia nu se ceartă acuma, apropo de discuţia cu rotaţia la guvern, sunt destule voturi ca să poată să treacă orice lege”, a mai declarat Stelian Tănase. 

Acesta a adăugat, însă, că ”UDMR-ul e piesa hotărâtoare în această coaliţie. Nu se hotărăşte nimic fără UDMR”.  

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.