Ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a sosit, luni, la Bucureşti, într-o vizită oficială, ea declarând că imediat ce va reveni în SUA va cere suspendarea Rusiei din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului. Rusia nu ar trebui sa aibă o poziţie de autoritate în acest organism şi nu ar trebui să permitem Rusiei să folosească acest rol din Consiliu ca un instrument al propagandei pentru a sugera că au o îngrijorare legitmită în legătură cu drepturile omului, a mai spus ambasadoarea, într-o declaraţie la Gara de Nord.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambasadoarea a mulţumit poporului român pentru modul în care i-a primit pe refugiaţii ucraineni. ”Comunitatea internaţională este atât de recunoscătoare pentru ospitalitatea dumneavoastră şi generozitatea extraordinară”a spus aceasta. 

 Linda Thomas-Greenfield a mai afirmat că ceea ce i-a transmis şi premierului Nicolae Ciucă este că vrea ca poporul român să ştie că nu este singur. 

”În toate aceste eforturi umanitare, Statele Unite rămân partenerul dumneavoastră de nădejde. Susţinem munca dumneavoastră şi vom face tot ceea ce putem pentru a ne asigura că toţi cei care fug din faţa acestui război cumplit au la dispoziţie mâncare, apă, servicii şi roate proviziile de care au nevoie”, a spus ea. 

Ambasadorul a precizat că s-a întâlnit cu trei refugiate din Ucraina, în această dimineaţă. 

”Nu este vorba doar despre clădirile pe care le distrug ruşii, este vorba despre vieţile pe care le distrug. Ceea ce am auzit pe teren este foarte important iar imaginile pe care le primim din Ucraina, în ultimele săptămâni, sunt cumplite. Acesta atac brutal şi cumplit la adresa civililor, raportat în Bucea, ieri, a şocat conştiinţa întregii lumi. Aşa cum şi preşedintele Bidel a spus, şi eu am spus, noi credem că forţele ruseşti au comis crime de război în Ucraina şi credem că Rusia trebuie să fie trasă la răspundere”, a mai declarat ambasadoarea. 

Linda Thomas-Greenfield a precizat că se întoarce la New York pentru a face două lucruri, în primul rând pentru a prezenta situaţia în faţa Consiliului de Securitate al ONU, mâine şi, împreună cu Ucraina şi alte ţări din ONU, vor cere suspendarea Rusiei din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului. 

”140 de state membre ONU au votat deja pentru a condamna Rusia în legătură cu acest război neprovocat şi pentru criza umanitară pe care a provocat-o la adresa poporului ucrainean. Mesajul meu pentru cele 140 de ţări, care în mod curajos au stat împreună, este foarte simplu: imaginile şi devastarea din întreaga Ucraină cer ca noi acum să facem ca acţiunile noastre să fie pe măsura cuvintelorn noastre. Nu putem permite unui stat mebru care încalcă orice principiu pe care îl apreciem să facă parte din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului. Rusia nu ar trebui sa aibă o poziţie de autoritate în acest organism şi nu ar trebui să permitem Rusiei să folosească acest rol din Consiliu ca un instrument al propagandei pentru a sugera că au o îngrijorare legitmită în legătură cu drepturile omului. De fapt, vedem în fiecare zi, inclusiv ieri, imagini şi informaţii care ne sfâşie inimile în legătură cu cât de puţin le pasă lor de drepturile omului”, a spus aceasta. 

Potrivit ambasadoarei Linda Thomas-Greenfield, participarea Rusiei la Consiliul pentru Drepturile Omului este o farsă. ”De aceea noi credem că este momentul ca Adunarea generală a ONu să suspende Rusia”, a menţionat el. 

Ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a sosit în această dimineaţă la Bucureşti, unde a discutat cu Prim-ministrul Nicolae Ciucă şi membri ai Guvernului şi a vizitat un centru pentru refugiaţi, din Gara de Nord. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.