Ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, a afirmat, vineri, la Constanţa, că a crescut de trei ori prezenţa trupelor americane în regiune, după începerea războiului din Ucraina, precizând că este important nu numai să existe o prezenţă în această zonă, ci şi să existe antrenamente împreună cu forţele româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambasadorul SUA a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, cum s-a schimbat implicarea Statelor Unite în Dobrogea după începerea războiului din Ucraina.

“În primul rând, am crescut de trei ori prezenţa trupelor americane în regiune. Aveam o prezenţă mare înainte, dar, în ceea ce priveşte apărarea şi descurajarea, este important nu numai să existe o prezenţă aici, ci şi să avem antrenamente împreună cu forţele româneşti, astfel încât forţele noastre să înveţe să lucreze împreună pentru a sprijini eforturile guvernului român de a extinde şi moderniza baza aeriană şi de a o face un loc cheie pentru activităţile de apărare din această regiune. Cred că toate aceste lucruri sunt importante”, a afirmat Kathleen Kavalec.

Ea a precizat că România a fost un aliat model în NATO deoarece a decis să contribuie cu 2,5% din PIB la Apărare.

“Vom lucra şi în alte domenii, cum ar fi monitorizarea, informaţiile şi toate acestea. Dar cred că pentru alianţa NATO, România este într-o poziţie critică în ceea ce priveşte locaţia geografică. Sunteţi foarte aproape de război aici, din păcate, nu foarte departe de voi, şi cred că este important de menţionat faptul că România, în ceea ce priveşte rolul său în alianţa NATO, a fost un aliat model, contribuind cu 2,5% din PIB la Apărare, ceea ce cred că este un model pentru multe alte ţări NATO, dar cred că reflectă faptul că simţiţi riscurile războiului de aproape în comparaţie cu  alţii”, a mai declarat ambasadorul SUA în România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.